Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین - مهدی بیک؛ نماینده مردم سبزوار در مجلس با اشاره به اخباری که در خصوص افزایش تسهیلات ازدواج منتشر می شود، گفت: مصوبات دیروز کمیسیون اجتماعی مجلس در واقع بخش کوچکی از بسته کاملی است که در کمیسیون ویژه جوانان، جمعیت و تعالی خانواده در حال بررسی است. به نظرم، بهتر است تا زمانی که طرح «جوانی جمعیت»به صورت کامل ارائه نشده ، شرح و بسطی در خصوص جزئیات آن نداشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما به طور کلی، مساله حیاتی در این برهه تاریخی کشور، فرصت اندکی است(حدود 7الی 8سال) که ایران برای استفاده از پنجره جمعیتی خود دارد. یعنی اقتصاد و مدیریت کشور، کمتر از یک دهه فرصت دارد تا از این پنجره جمعیتی به نفع توسعه پایدار کشور استفاده کند.

 عنابستانی در ادامه گفت: چنانچه برای تداوم رشد جمعیت و تسهیل ازدواج فکر عاجلی نشود ، با بسته شدن پنجره جمعیتی کشور، جبران خسارات برآمده از آن برای اقتصاد، معیشت و اساسا تمدن ایرانی و اسلامی بسیار دشوار خواهد بود. اعداد، ارقام و آمارها هم به شکل تاسف آوری حاکی از آن است که متاسفانه ایران به سمت کاهش دامنه های جمعیت پیش می رود.

سخنگوی کمیسیون جوانان، جمعیت و تعالی خانواده ضمن تشریح آمارهای این حوزه گفت: در حال حاضر نرخ باروری به ازای هر بانوی ایرانی، 1.7درصد از نرخ استاندارد کمتر است. در حالی که نرخ نقطه سر به سر باروری، 2.1درصد است. یعنی ایران 4دهم درصد از نقطه سر به سر نیز پایین تر است و در رنکینگ جهانی از منظر نرخ باروری جزء کشورهای انتهایی جدول جهانی قرار دارد. این را می گویم که مخاطبان بدانند اهمیت مساله چیست و متوجه شوند که اگر هرچه سریعتر در این زمینه اقدامات معقول و فوری صورت نگیرد، تبعات جبران پذیری در روند توسعه کشور خواهد داشت.

نماینده مردم سبزوار افزود:9سال است که مقام معظم رهبری، ضمن ابلاغ سیاست های کلی جمعیت در این زمینه هشدار می دهند. اما اقدام قابل توجهی که بتواند رویه را تغییر دهد، نه در ساختار اجرایی و نه در ساختار تقنینی مشاهده نشد. مجلس فعلی با درک فرصت اندک کشور، طرح جوانه جمعیت را مطرح و بلافاصله پس از آن بحث استفاده از ظرفیت اصل85 قانون اساسی را ارائه کرد. خوشبختانه مجلس هم به این طرح رای داد. مبتنی بر ظرفیت اصل85قانون اساسی، هر ایده ای را که کمیسیون جوانان و جمعیت تصویب کند به صورت آزمایشی در یک دوره 5ساله به صورت قانون در می آید.

تلاش برای حفظ دامنه های جمعیتی کشور

عنابستانی در پاسخ به این پرسش خبرنگار اقتصاد آنلاین که مجلس در این طرح چه گزاره هایی را برای حفظ پنجره جمعیتی کشور مورد توجه قرار داده؟ گفت: رویکرد کلی کمیسیون آن است که هم ازدواج تسهیل شود، هم فرهنگ ازدواج در جامعه تغییر کند و هم فرزندآوری و ازدیاد نسل از این طریق ترویج شود. از سوی دیگر باید امید و اعتماد والدین را نسبت به آینده و رفاه فرزندانشان تضمین کند. ضمن اینکه هزینه های سنگین فرزندآوری یا درمان ناباروری را نیز پوشش دهد. چنین مواردی، طبیعتا نیازمند تهیه بسته قانونی کاملی از همه موارد تشویقی، تنبیهی و ممنوعیت ها است که در طرح جوانی جمعیت، ابعاد مختلف آن مورد بررسی قرار گرفته و به زودی راهی صحن برای تصویب می شود.

او در ادامه افزود:از جمله مهمترین موارد در این بسته قانونی، بحث  افزایش تسهیلات ازدواج به رقم حداقل 100میلیون تومان است. مورد بعدی برنامه ریزی برای ارائه مسکن مناسب و افزایش تسهیلات مسکن با اولویت زوج های جوان و خانواده های دارای فرزند است. ضمن اینکه مجلس برنامه ریزی کرده تا با تولد هر فرزند، سهام ویژه و قابل توجهی در اختیار خانواده ها قرار بگیرد. سهام سودآوری که خانواده ها می توانند از آن به عنوان پشتوانه ای برای آینده استفاده کنند. در عین حال وظایف دستگاه ها برای فرهنگ سازی ازدواج و فرزندآوری در این بسته پیش بینی شده تا بخش های آموزشی، فرهنگی، رسانه ای و...بر اساس یک راهبرد واحد عمل کنند.

عنابستانی در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم در روزهای پایانی هفته که کمیسیون ویژه جوانان و جمعیت به صورت فشرده جلسه خواهد داشت، چکش کاری های نهایی برای ارائه طرح انجام شود تا طرح روز شنبه برای ارائه به صحن آماده شود. البته نمایندگان بر اساس تجویز اصل 85 وارد بررسی طرح نمی شوند و فقط زمان آزمایشی اجرای طرح که بر اساس پیشنهاد کمیسیون 5ساله است مشخص خواهد شد. بعد از طی این مراحل، طرح مصوب راهی شورای نگهبان می شود و به سرعت در مسیر عملیاتی شدن قرار می گیرد. امیدوارم خانواده های ایرانی قبل از پایان سال بتوانند از تسهیلات و رویکردهای تشویقی طرح بهره مند شوند.

پربیننده ترین تایید حکم اعمال مدرک تحصیلی دوم معلمان جزییات افزایش ۲۵درصدی حقوق کارمندان وام ازدواج ۱۰۰میلیونی شد خودروسازان حاضر به شفاف‌سازی لیست‌های فروش آنلاین نیستند/ جزییات طرح مجلس برای عرضه خودرو در بورس مجلس نباید بر کار وزرا نظارت کند/ دولت و مجلس فهم مشترکی از قانون اساسی ندارند

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: مهدی بیک تسهیلات ازدواج جمعیت جمعیت ایران زاد و ولد فرزند آوری مهدی بیک پنجره جمعیتی خانواده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۱۳۲۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، دکتر پژمان بختیاری نیا به خبرنگار ما گفت: تغییرات جمعیت یک پدیده اجتماعی مهم است که تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله باروری، مرگ و میر، مهاجرت، و تغییرات اجتماعی و اقتصادی قرار می‌گیرد. این تغییرات می‌توانند به شکل افزایش یا کاهش جمعیت، تغییر در ساختار سنی جمعیت و تأثیر بر اقتصاد و جامعه منجر شوند.


وی افزود: کشور ما در موضوع جمعیت در موقعیت حساسی است و با بسته شدن پنجره جمعیتی وارد بحران خواهیم شد، اکنون دو سوم جامعه در رده سنی ۱۵ تا ۶۴ سال هستند و در واقع ۷۰ درصد جامعه در این رده سنی قرار دارند و به همین منظور ما باید به ساختار سنی توجه کنیم، زیرا در مرحله پنجره جمعیتی همه مشکلات متخصصان و پژوهشگران بحث توانمندسازی جوانان است و از این روش جهش توسعه‌ای را خواهیم داد.


دکتر بختیاری نیا ادامه داد: در تدوین قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به ۲۱ مانع فرزندآوری مورد توجه قرار دارد که عبارتند از؛   تاخیر در ازدواج جوانان، کاهش سن ازدواج، الگوی مسکن، مشکلات اقتصادی و هزینه فرزندپروری، اشتغال و نگرانی آتیه زنان، اشتغال پدران خانواده، هزینه دوران باداری و شیردهی، هزینه‌های ناباروری، عقیم‌سازی و استفاده بی‌رویه از اقلام پیشگیری، ترس از فرزند معلول، قبح‌زدایی از سقط جنین، نگهداری از تربیت و آینده فرزندان و ضعف خدمات اجتماعی مادر و کودک از جمله این موانع است.


رئیس مرکز بهداشت خوزستان اضافه کرد: همان طور که سیاست‌های تحدید جمعیت در دهه ۶۰ برپایه تغییر نگرش‌ها، هنجار‌ها و ارزش‌ها بود، امروز نیز برای مهندسی معکوس این مساله هیچ راهی جز از مسیر ایجاد تغییر در نگرش‌ها و ارزش‌ها وجود ندارد. سیاست‌گذاری جمعیتی نوعی سیاست‌گذاری اجتماعی است و باید در این چارچوب حرکت کند و از الزامات آن، توجه به بستر‌های فرهنگی است. تمرکز بر روی تغییرات فرهنگی، مدیریت انتقال زمان و استفاده از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های کمک‌کننده در فرزندآوری از دیگر موارد در این زمینه هستند.


معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز می‌گوید: در واقع در کنار حل مشکلات اقتصادی کشور، باید برای تغییر انگاره‌های غلط نقش بسته در اذهان جامعه درباره جمعیت و فرزندآوری، کار فرهنگی را در اولویت قرار دهد تا زنان و مادران بتوانند در کنار فعالیت‌های اجتماعی، نقش مادری خود را با کمترین دغدغه دنبال کنند.


وی گفت: در بخش فرهنگی فردگرایی گفتمان غالب است. آزادی‌های فردی، تغییر ارزش‌ها و هنجار‌های فردی و به طور کلی سبک زندگی از مولفه‌هایی هستند که سبب افزایش سن ازدواج شده‌اند، در حقیقت شاهد تغییر سبک زندگی هستیم که این موارد به طور قطع در افزایش سن ازدواج اثرگذار هستند و در نتیجه سن باروری نیز افزایش می‌یابد. توجه به عقاید، اخلاق، خرده فرهنگ‌ها و زیست بوم از اصول پرداختن به کار‌های فرهنگی است.

دکتر بختیاری نیا افزود: حمایت از ازدواج جوانان و فرزندآوری آنها، ارزشمند کردن فرزندآوری توسط عوامل فرهنگ‌ساز، رسانه‌ها و رفع موانع و مشکلات خانواده‌ها در این مسیر که عمدتاً در قانون جوانی جمعیت مورد توجه هستند می‌توانند ما را از این بحران عبور دهند، اما لازم است بدانیم مهمترین موضوع فرهنگ‌سازی و الگوسازی است که آحاد مردم و گروه‌های اجتماعی باید به آن توجه کنند.


وی تاکید کرد: مساله جوانی جمعیت از برنامه‌های محوری وزارت بهداشت است و فرزندان سرمایه‌های ارزشمند جامعه و خانواده هستند.

دیگر خبرها

  • اهدای زمین رایگان بهترین راه خانه‌دار کردن مردم است
  • دیر پدری و دیر مادری؛ خطر گسست نسلی!
  • ۲۰ درصد امکانات دستگاه‌های دولتی در اختیار زوج‌های جوان قرار گیرد
  • تامین زمین ۲۰۰ مشمول جوانی جمعیت در نجف آباد
  • تسهیلات خاص برای خانواده‌های دارای فرزند چندقلو
  • بهزیستی چه خدماتی به «خانواده‌های دارای فرزند چندقلو» می دهد؟
  • جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور
  • تجلیل از مادر ۲۷‌ ساله اناری با پنج فرزند
  • عرضه زمین راهگشا برای استفاده از ظرفیت‌های مردمی در ساخت مسکن است
  • اختصاص ۱۰۰ قطعه زمین در بینالود به خانواده‌های دارای ۴ فرزند